Megkérdeztük a mesterséges intelligenciát, hogyan reklámozd az éttermed.

Bizonyára hallottál már a ChatGPT mesterséges intelligenciáról, ha még nem, egy rövid gyors összefoglaló. A Chat GPT olyasmit tud, amire eddig egyetlen más keresőmotor sem volt képes: információkat befogadni és koherens véleményt alkotni árnyalt gondolkodást igénylő témákról.

Pár példa az eddigi teljesítményéről:

Mivel a cikk témája most nem a ChatGPT bemutatása, ezért ennél mélyebben nem is foglalkoznánk a témával. Ha érdekel, hogy pontosan mit tud és hogyan működik, akkor látogass el a következő oldalakra: Wikipédia, Forbes.hu, Portfolio.hu.

Úgy gondoltuk, mi is próbára tesszük egy kicsit ezt a robotot. Mint tudhatod, már több tucat hasznos cikket írtunk meg vendéglátásban működő cégek részére a következő témakörökben: marketing, menedzsment, árazás, étterem vezetés.

A következő kérdésre voltunk igazán kíváncsiak: “Hogyan érdemes reklámozni egy éttermet?”. Kaptunk is egy részletes választ, amit a következő fejezetben egy az egybe olvashatsz, utána pedig mi is kiegészítettük a szakembereink megjegyzésével.

Hogyan érdemes reklámozni egy éttermet?

ChatGPT válasza: Számos módja van egy étterem marketingjére. Íme néhány megfontolandó ötlet:

 1. Erős online jelenlét kialakítása: Ez magában foglalja a menüt, fotókat és az étteremmel kapcsolatos információkat tartalmazó webhely létrehozását, valamint az aktív közösségi média-fiókok fenntartását olyan platformokon, mint a Facebook, Instagram és Twitter. Használja ezeket a csatornákat az új menü elemekkel, különleges eseményekkel és promóciókkal kapcsolatos frissítések megosztására.
 2. Építsen kapcsolatokat a helyi étel kritikusokkal és étel bloggerekkel: Ezek a személyek kritikái és közösségi média bejegyzései révén segíthetnek az étterem hírének terjesztésében.
 3. Használjon e-mail marketinget: Gyűjtsön e-mail címeket az ügyfelektől, és küldjön hírleveleket vagy különleges ajánlatokat, hogy tájékoztassa őket az éttermében zajló eseményekről.
 4. Használja ki a helyi marketing lehetőségeket: Legyen partnere helyi vállalkozásoknak vagy szervezeteknek, hogy egymást reklámozhassák, vagy fontolja meg egy helyi rendezvény vagy jótékonysági szervezet szponzorálását.
 5. Különleges ajánlatok és promóciók: Fontolja meg, hogy kedvezményt kínáljon az első alkalommal vásárló ügyfeleknek, vagy hozzon létre különleges ajánlatot a visszatérő ügyfelek számára.
 6. Ösztönözze az ügyfelek vélemény írását: Ösztönözze az ügyfeleket, hogy írjanak véleményt az Ön webhelyén és harmadik felek véleményező webhelyein, mint például a Google. A pozitív vélemények segíthetnek új ügyfeleket szerezni.
 7. Használjon szájról szájra marketinget: Ösztönözze az elégedett ügyfeleket, hogy meséljenek barátaiknak és családtagjaiknak az Ön étterméről. Ez lehet a marketing egyik leghatékonyabb formája.
 8. Fontolja meg az elvitelre vagy kiszállításra kínált lehetőségeket: Ez nagyszerű módja annak, hogy szélesebb közönséget érjen el, és kényelmesebbé tegye az ügyfelek számára az étel fogyasztását.
 9. Hűségprogram létrehozása: Fontolja meg egy hűségprogram felajánlását a visszatérő ügyfelek jutalmazására amivel arra ösztönzi őket, hogy továbbra is étkezzenek az Ön éttermében.

Ne feledje, hogy egy étterem marketingje erőfeszítések kombinációját követeli meg, és időbe telhet az eredmények elérése. Fontos, hogy marketing erőfeszítései során következetes és kitartó legyen.

Kiegészítés

Ezekről az ötletekről már mi is sokat írtunk, ezért ha szeretnél elmélyedni a vendéglátó egységed fejlesztésében, a következő cikkeket javasoljuk neked:

Azt elmondhatjuk, hogy nagyon hasznos tanácsokat és ötleteket ad a ChatGPT az olvasóink számára. Mi is ezeket mondjuk minden vendéglátósnak, akit érdekel a témakör. Már nem egy partnerünknek segítettünk túl lendülni a kezdeti nehézségeken. Az viszont hihetetlen, hogy már itt tart a tudomány és a mesterséges intelligencia fejlődése. Kíváncsian várjuk az Orsys csapataként, hogy milyen újdonságok érkeznek majd a következő pár évben.

Hamarosan érkezünk további hasznos tanácsokkal és tippekkel. Addig is, ha nem szeretnél lemaradni a hasznos cikkekről, javasoljuk, hogy iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy értesítést küldhessünk.

U.i.: Ha minden igaz, hamarosan érkezik az NTAK adatszolgáltatás kötelező bevezetésének az ideje. Ha nem csak úszni szeretnél az árral, hanem egy olyan szoftvert használnál, ami a kötelezők mellett még az életed is megkönnyíti. akkor ez a promóció tetszeni fog: kedvenc éttermi szoftverünk az első három hónapra 50% kedvezményt és pénzvisszafizetési garanciát vállal, részletekért kattints a linkre.

Tetszett a cikk és hasznosnak találtad? Oszd meg ismerőseiddel is!
Facebook
Twitter
Linkedin

Szükséged van egy profi szoftverre?

Az Orsys éttermi szoftvert pont az olyan vendéglátósoknak találtuk ki mint amilyen Te is vagy!

 • Zöld pipa, ami azt jelöli, hogy igen
  Egyszerű a kezelése és könnyű betanulni,
 • Zöld pipa, ami azt jelöli, hogy igen
  Minden méretben profi megoldásokat nyújt,
 • Zöld pipa, ami azt jelöli, hogy igen
  Időt és energiát spórol meg neked és munkatársaidnak.

Próbáld ki kötelezettségek nélkül és kérd ingyenes bemutatónk.

Kérem az ingyenes demót
Érdekel a vendéglátás?

Add meg az e-mail címed és értesülj elsőként a legfrissebb hírekről, fontos eseményekről és hasznos tudásokról.

Sikeres feliratkozás
Hoppá, valami hiba lépett fel a feliratkozás közben.
Kapcsolódó bejegyzések
Hasonló tartamak