13 TikTok videó ötlet éttermeknek

Az éttermek népszerűsítésének egyik legfelkapottabb módja a közösségi médiában való megjelenés. A TikTok lehetőséget teremt a vonzó és szórakoztató tartalmak elhelyezésére, ezért mára a legnépszerűbb felületté nőtte ki magát a fiatalok körében. A TikTok segítségével rövid időn belül, kevés befektetésekkel széles közönséghez juttathatod az üzenetedet, a megszokottól eltérő élményt nyújtva a felhasználóknak.

Összeállításunkban 13 videóötletet szedtünk csokorba éttermek számára, melyek segítségével elérheted célközönségedet, új vendégekre tehetsz szert és növelheted a vállalkozásod ismertségét és népszerűségét.

1. Engedj bepillantást az étterem kulisszatitkaiba

Készíts rövid videókat, melyben bemutatod az éttermed konyháját, bepillantást nyújtasz az ételkészítés folyamataiba és bemutatod a munkatársaidat. A kivételes részletek felkeltik a nézők érdeklődését, úgy érezhetik, hogy olyasmit láthatnak, amire más módon nem lett volna lehetőségük. Figyelj az apró részletekre, hogy éttermed makulátlan benyomást keltsen, és a közönség azt érezze, hogy szívesen töltene több időt vendégként az étteremben.

2. Mutasd be a beszállítóid

Az embereket egyre inkább érdekli, hogy az asztalukra kerülő étel honnan származik. Különös érdeklődés övezi a bio élelmiszereket, a fenntartható gazdaságokat és a manufakturális körülmények között készülő specialitásokat. Kérd meg a beszállítóidat, hogy vezessenek körbe az általuk művelt mezőgazdasági területen, beszéljenek arról, hogy hogyan termesztik a zöldségeket, hogyan gondoskodnak az állatok jólétéről. Ha kézműves alapanyagokkal is dolgozol, például lekvárokkal vagy sajtokkal, akkor ezeknek a forrását is bemutathatod a követőidnek. Az étel származási helyét és feldolgozásának módját bemutató videókkal viszonylag ritkán találkozunk a magyar éttermek médiaplatformjain, pedig erőteljesen növelik az átláthatóságot, a megbízhatóságot és hitelesebbé tesznek a vendégek körében.

3. Készíts főző videókat

A laikusokat kifejezetten érdeklik azok a konyhatechnológiai eljárások, melyek nem hétköznapiak, de szívesen tanulnak tippeket profiktól egyszerűbb ételek elkészítésével kapcsolatban is. A főzésről szóló videókat sokan izgalmasnak és szórakoztatónak tartják, ahogy ezt a nézettségi statisztikák is bizonyítják. Taníts meg a közönségednek egy technikát, például bizonyos zöldségek előkészítését, vagy egy leves sűrítését, hogy nagyobb figyelmet irányíts a menüelemeidre és szorosabbra fűzd a kapcsolatot a vendégeiddel.

4. Mutasd be a munkafolyamatokat

Kérd meg az alkalmazottaidat, hogy mutassák be, mivel foglalkoznak nap, mint nap. Jó ötlet lehet kamerát erősíteni a felszolgálóra, és gyorsított felvételt készíteni arról, ahogyan kiviszi a rendeléseket. A videók sajátos szemszögből mutatják be az ételek útját a konyhától a vendégek asztaláig és betekintést nyújtanak abba, hogy milyen szakszerű kiszolgálásban részesülnek a vendégek. Az ismétlődő feladatok jól mutatnak a gyorsított felvételeken, így akár a sörcsapolást vagy a kávéfőzést is megörökítheted egyedülálló nézőpontokból.

5. Jelentkezz be élőben

Az élő bejelentkezések az étteremből kiválóan működnek akkor, ha már legalább 1000 követővel rendelkezel. Az események témáját neked kell meghatároznod, a lehetőségeknek csak a fantáziád szabhat határt. Készíthetsz videót arról, hogy főzőversenyt rendezel a szakácsaid között, ahogyan esküvőre dekorálják az éttermedet, bemutathatod, hogyan készül a legnépszerűbb kávéspecialitásotok, vagy szavazást indíthatsz két új ételről, hogy melyik kerüljön fel a szezonális étlapodra.

6. Mutasd be az éttermed által kínált élményt

A TikTok fantasztikus lehetőséget biztosít arra, hogy rövid videókon keresztül bemutathasd az éttermed által kínált élményt. Forgass videót, mely egészen a vendég érkezésétől a rendelés felvételén át, az étel asztalra kerüléséig végigkíséri a folyamatokat, így a nézők bepillantást nyerhetnek abba, hogy milyen vendéglátásban részesülnek, ha ellátogatnak hozzád.

7. Működj együtt influenszerekkel

Kutass fel egy népszerű influenszert és kérd fel együttműködésre. Ha egy közismert személy látogat el az éttermedbe, és pozitív értékelést ad az éttermedről, személyesen osztja meg tapasztalatait, az a nézőközönségre is hatással lesz. Az influenszerek általában jóval nagyobb követőtáborral rendelkeznek, mint az éttermek, ezért olyan potenciális vendégekhez is eljuthat a videó, akik még nem is hallottak az éttermedről.

8. Vond be az ételek kitalálásába a követőidet

Szezonálisan frissülő menüsorok esetén hasznos lehet, ha a készülő étlapot a TikTokon harangozod be. Sőt akár az ötletelés folyamatába is bevonhatod a követőidet és szavazást indíthatsz arról, hogy milyen összetevők kerüljenek a pizzára feltétként. Találj ki egy szokatlan ételt és egyesével mutasd be az étel elkészítéséhez szükséges hozzávalókat, és kérd követőidet arra, hogy találják ki, milyen étel készülhet belőlük. Az emberek imádják a rejtélyeket és szeretnek első kézből értesülni az újdonságokról. Kiváló elérésre tehetsz szert, ha a követőid úgy érzik, hogy részesei lehetnek a menü megalkotásának. A menüsor rendszeres frissítése segíthet növelni a bevételeidet is. Ha kíváncsi vagy, hogyan generálhatsz limitált ideig elérhető ajánlatokkal több millió forintot éttermednek, olvasd el cikkünkben az általunk összegyűjtött tippeket!

9. Mutasd be az új étlapot

A szöveges étlapok megosztása a Facebookon jó ötletnek tűnhet, de még nagyobb hatást érhetsz el, ha az étlap új elemeiről videóban értesíted a vendégeidet. A legújabb kulináris alkotások bemutatását célzó videók jobban meghozzák a követők kedvét az ételek megkóstolására. A videók által nem várt népszerűséget szerezhetsz az éttermednek, hiszen ki tudna ellenállni az ízlésesen tálalt, ínycsiklandó ételeknek, melyeket minden szögből szemügyre vehetnek az érdeklődők. Olvasd el cikkünket arról, hogy miért szeretik a vendégek a rövid étlapokat, amiben még több tippet kaphatsz arról, hogyan állítsd össze az éttermi kínálatodat!

10. Tedd interaktívvá a tartalmakat

Minden olyan tartalom, ami interakcióra ösztönzi a közönséget, sikert arat a TikTokon. A játékok kiváló lehetőséget teremtenek arra, hogy aktivitásra motiváld a követőidet, elérd, hogy időt töltsenek a profilodon. Tegyél fel egyszerű kérdéseket, például azt, hogy melyik ételt kóstolnák szívesebben, milyen ízesítéssel szeretik jobban a limonádéjukat. A válaszok számodra is értékesek lehetnek, hiszen pillanatok alatt megtudhatod, hogy mi hozza lázba a vásárlóidat és az interaktív tartalmak jó eséllyel még több embert csábítanak az éttermedbe.

11. Hirdess nyereményjátékot

A nyereményjátékokat mindig hatalmas felhajtás övezi a közösségi médiában. Az unalmas szöveges leírások helyett ajánlj fel egy vacsorakupont egy kreatívan megalkotott TikTok videón keresztül. Kérd a követőidet arra, hogy a kommenteljenek a videó alá, hogy kivel vacsoráznának az éttermedben és mit fogyasztanának az étlapról, majd figyeld, ahogyan gyarapodnak a hozzászólások.  A részvevők között élőben sorsold ki a nyereményt, így kétszer nyerheted el a figyelmüket.

12. Indíts kihívást

A kihívásos videók töretlen népszerűségnek örvendenek, és rendkívüli sebességgel terjednek a felhasználók között. Emlékezz vissza a jeges vödör kihívásra vagy a Jerusalema táncra, melyek hetekig uralták a TikTokot világszerte. Legközelebb, ha találkozol egy szórakoztató kihívással, csatlakozz hozzá Te is és mutasd meg a követőidnek, hogyan boldogulnak vele a munkatársaid. Ha nem szimpatikus egyik aktuális kihívás sem, találj ki egyet, ami kapcsolódik az ételekhez. Gondolkodj egyszerűen megvalósítható kihívásokban, például kérd meg a követőidet, hogy Valentin-nap alkalmából rajzoljanak a kávéjukra egy szívecskét kakaóval segédeszközök felhasználása nélkül.

13. Készíts szórakoztató étteremajánlókat

A személyes tapasztalatokon nyugvó ajánlások nemcsak a honlapokon hasznosak, hanem a TikTokon is jól működnek. Kérd meg a törzsvendégeidet, hogy mondják el, miért szeretnek nálatok falatozni és időt tölteni. A begyűjtött szöveges ajánlásokból készíts ízléses videókat. A személyes ajánlók arcképek nélkül is életre kelnek a TikTok tartalmakban, bátrabb vendégeid akár arcukat felvállalva videófelvételben is megoszthatják, miért szeretik az éttermedet.

A TikTok ideális közösségi média platform az éttermek és bisztrók népszerűsítéséhez, akár alacsony költségvetés mellett is kiaknázható. A TikTok több millió aktív felhasználóval rendelkezik világszerte, és hazánkban is egyre elterjedtebb elsősorban a fiatalok körében. A TikTokon egyszerűen és gyorsan hozhatsz létre új tartalmakat, a speciális effektek és szűrők segítségével határtalan lehetőséget kínál a tartalmak testre szabására. Segítségével akár egyik napról a másikra látványos eredményeket érhetsz el az éttermed ismertségének növelésében. Válogass ötleteink közül, és indítsd útjára az első videódat a TikTokon még ma!

Tetszett a cikk és hasznosnak találtad? Oszd meg ismerőseiddel is!
Facebook
Twitter
Linkedin

Szükséged van egy profi szoftverre?

Az Orsys éttermi szoftvert pont az olyan vendéglátósoknak találtuk ki mint amilyen Te is vagy!

  • Zöld pipa, ami azt jelöli, hogy igen
    Egyszerű a kezelése és könnyű betanulni,
  • Zöld pipa, ami azt jelöli, hogy igen
    Minden méretben profi megoldásokat nyújt,
  • Zöld pipa, ami azt jelöli, hogy igen
    Időt és energiát spórol meg neked és munkatársaidnak.

Próbáld ki kötelezettségek nélkül és kérd ingyenes bemutatónk.

Kérem az ingyenes demót
Érdekel a vendéglátás?

Add meg az e-mail címed és értesülj elsőként a legfrissebb hírekről, fontos eseményekről és hasznos tudásokról.

Sikeres feliratkozás
Hoppá, valami hiba lépett fel a feliratkozás közben.
Kapcsolódó bejegyzések
Hasonló tartamak