Milyen költségekkel jár az NTAK összekötés?

Mikortól kötelező az NTAK regisztráció?

Az NTAK-kal való összekötés valójában nem újdonság, hiszen a magyar szálláshelyek esetében már régóta működik az adatszolgáltatás. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba való regisztráció 2021. november 1-jétől a Magyarországon működő szálláshelyek és a turisztikai attrakciók mellett minden 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet alapján online pénztárgép használatára köteles vendéglátó üzlet számára kötelező!

Az NTAK regisztráció tehát minden újonnan nyíló vendéglátással foglalkozó vállalkozás, illetve a már működő vendéglátóegységek számára is egyaránt törvényi kötelezettség. A 235/2019. (X. 15.) kormányrendelet alapján a regisztráción felül kötelező a mindennapos adatszolgáltatás a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ felé. Az adatgyűjtés célja, hogy integrálja a magyar vendéglátóegységeket és turisztikai attrakciókat az adatközlő rendszerbe és ezáltal statisztikai adatokat gyűjthessen. Az NTAK rendszerébe érkező statisztikai, forgalmi adatok alapján mérhetővé válik a turisztikai szektor teljesítménye mind a 11 típusú vendéglátóegység esetében.

Mikortól kötelező az NTAK adatszolgáltatás?

Az adatszolgáltatás 2023. január 1-jétől kötelező minden egység számára, akkor is, ha az üzlet adott napon zárva tart, így a regisztráció és az adatszolgáltatás teljesítésére alkalmas vendéglátó szoftver biztosítása már nem halasztható sokáig. A határidőig történő adatszolgáltatásnak történő megfelelés kizárólag azon vendéglátóegységek számára lesz egyszerű, melyek rendelkeznek olyan, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ által jóváhagyott és engedélyezett éttermi szoftverrel, mely képes az automatikus, jelen idejű adattovábbításra akár az étterem zárva tartása idején is.

A korábbi információkkal ellentétben, a statisztikai adatokat folyamatosan, valós időben kell küldeni az NTAK felé, azaz a rendeléseket rögtön a rendelés teljesítését követően, a napi zárást pedig naponta egy alkalommal, minden egyes nap, függetlenül attól, hogy az étterem a tárgynapon zárva tart. Az adatszolgáltatás folyamatosságát minimum évente egy alkalommal ellenőrizni fogja a kijelölt hatóság.

A kötelező adatszolgáltatás elemeiről és az érintett vendéglátóegységek köréről itt olvashatnak bővebben.

Mennyibe kerül az NTAK összekötés és adatszolgáltatás?

Az adatszolgáltatásra kizárólag az NTAK-kal kommunikálni képes, a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiállított igazolással rendelkező vendéglátó szoftverek használhatóak. Természetesen amennyiben a gyártó nem képes díjmentesen biztosítani az NTAK-adatszolgáltatást, érdemes másik szolgáltatót választani, mely egyszerre képes kezelni az étterem rendeléseit és az automatikus adatküldést az adatszolgáltató központ felé.

Az Orsys Éttermi Szoftver kompatibilis az NTAK-kal, így képes a törvényben foglaltaknak megfelelő, automatikus adatszolgáltatásra. Az NTAK modul beépítésért és használatáért sem számítunk fel díjat, éttermi szoftverünk a fejlesztést követően sem kerül többe ügyfeleink számára. Mivel az adattovábbítás, szinte minden vendéglátóegység számára kivétel nélkül kötelező az ország egész területén, ezért azt gondoljuk, hogy az NTAK összekötésért és a működtetésért egyetlen éttermi szoftver gyártója sem számíthat fel extra költséget.

Sajnálattal halljuk több vendéglátó egységtől, hogy más szolgáltatók akár 25000 Ft-ot is elkérhetnek az NTAK modul használatáért a normál havidíjon felül. Az Orsys Éttermi Szoftver nem számít fel semmilyen plusz költséget se az NTAK összeköttetésért sem más fejlesztésekért egyetlen ügyfele számára sem. A más szolgáltatók által beszedett összeg nálunk akár kéthavi szoftver előfizetésnek is megfelel, és ebbe beletartozik az NTAK adatszolgáltatás is a különféle funkciók és folyamatos frissítések, fejlesztések mellett.

Elkötelezettek vagyunk a magyar vendéglátóegységek segítését illetően ezért a díjmentes NTAK összekötés mellett folyamatosan azon dolgozunk, hogy hasznos információkkal és tudásanyagokkal lássuk el Partnereinket. Díjmentesen elérhető Tudástárunkban a vendéglátó szektor aktuális ügyeiről és érdekes témákról olvashatnak, melyet itt érhetnek el. Ne felejtsenek el feliratkozni hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessenek a legfontosabb híreinkről és tudásanyagainkról!

Kinek ajánljuk az Orsys Éttermi Szoftvert?

Az Orsys Éttermi Szoftver alkalmas mind az eseményvezérelt adatküldésre, mind a napi zárás küldésére, ezért minden olyan vendéglátó egység számára jó szívvel ajánljuk, aki szeretne eleget tenni a törvényben meghatározott adatszolgáltatási kötelezettségnek. Szoftverünk minden kötelező adatot automatikusan és valós időben küld, így Partnereinknek semmilyen teendője nincs az NTAK-hoz kapcsolódóan, nem kell semmilyen adatot rögzíteniük az NTAK felületein vagy másutt. Éttermi szoftverünk kiváló alternatíva lehet pizzériáknak, éttermeknek, bisztróknak, cukrászdáknak, büféknek és kávézóknak, hiszen rendkívül kedvező havidíjért érhető el, igen egyszerű hardverfeltételek mellett is működőképes, így nem kell milliókat költenie a szükséges technikai eszközök beszerzésére.

Amennyiben szeretne még többet megtudni az Orsys Éttermi szoftverről kattintson az alábbi Jelentkezés linkre és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot és részletes tájékoztatást nyújtunk!

Ne maradjon le az NTAK összekötés közelgő határidejéről, jelentkezzen most!

Tetszett a cikk és hasznosnak találtad? Oszd meg ismerőseiddel is!
Facebook
Twitter
Linkedin

Szükséged van egy profi szoftverre?

Az Orsys éttermi szoftvert pont az olyan vendéglátósoknak találtuk ki mint amilyen Te is vagy!

  • Zöld pipa, ami azt jelöli, hogy igen
    Egyszerű a kezelése és könnyű betanulni,
  • Zöld pipa, ami azt jelöli, hogy igen
    Minden méretben profi megoldásokat nyújt,
  • Zöld pipa, ami azt jelöli, hogy igen
    Időt és energiát spórol meg neked és munkatársaidnak.

Próbáld ki kötelezettségek nélkül és kérd ingyenes bemutatónk.

Kérem az ingyenes demót
Érdekel a vendéglátás?

Add meg az e-mail címed és értesülj elsőként a legfrissebb hírekről, fontos eseményekről és hasznos tudásokról.

Sikeres feliratkozás
Hoppá, valami hiba lépett fel a feliratkozás közben.
Kapcsolódó bejegyzések
Hasonló tartamak